miss folklor blank 300x285Spojenie krásy, talentu a tradícií bolo hlavnou myšlienkou tretieho ročníka súťaže Miss Folklór 2017.

Finálové kolo sa uskutočnilo na Donovaloch 15. septembra, kde som s veľkou radosťou prijala pozvanie od riaditeľky súťaže Ing. Barbory Palovičovej a mala tú česť rozhodnúť svojim hlasom ako členka odbornej poroty  o víťazke MISS FOLKLÓR 2017.

Medzi 11 finalistkami súťažili aj tri dievčatá zo srbskej Vojvodiny. Zaujali i obohatili tento ročník nielen svojou krásou, ale najmä  tradičným tancom, spevom i muzikálnosťou reprezentujúc Slovákov žijúcich v zahraničí, čo bolo skvelým kultúrnym obohatením tejto súťaže. Fyzická krása, ideálne miery 90-60-90 ani výška nad 170 centimetrov či vek /keďže prihlásiť sa mohli dievčatá do 28 rokov/, až tak nerozhodovali v súťaži. Taktiež nemuseli byť už aktívne členky folklórnych súborov, stačilo, ak nosia folklór stále v srdci a vedia ho odprezentovať spevom, tancom, prípadne ovládaním hudobného nástroja.

Tento ročník si podmanila divákov aj porotu nielen svojim spevom Miriam Bystričanová, ktorá získala titul Miss Folklór 2017.

Ďalšie finalistky Miss Folklór pre rok 2017 získali:

Terézia Rekšáková - 1. vicemiss, Lucia Malagová - 2. vicemiss

Srdečne blahoželám víťazkám! Veľká vďaka za pozvanie! Bol to nádherný večer!

Za "Tradíciu v súčasnosti" s úctou

Mgr. Mária Straková